LAATSTE NIEUWS

Mail-contact:
logo
Klik op logo -->
augustus 2022 - definitieve plaatsing boograam in gerestaureerde boerderij
Eind december 2021 maakte Philippe in opdracht een boograam van glas-in-lood, bestemd voor de tussenwand tussen keuken en hal van een oude gerestaureerde boerderij. De definitieve plaatsing moest wachten omdat de verbouwing van het huis nog niet afgerond was. Deze maand werd het raam definitief geplaatst foto
juni 2022 - Glaslichtjes
Marianne van Albada maakte speciaal voor deze dag een aantal nieuwe glaslichtjes en laat verder een aantal gefusede schalen en bordjes zien lichtje lichtje
juni 2022 - GLAS-IN-LOOD
Philipper Boucher geeft een demonstratie glas-in-lood constructie en exposeert twee pas voltooide glas-in-lood ramen, die deze maand geplaatst gaan worden in een huis in Amsterdam. Ook zijn er een paar kleinere losse werkstukken te zien. lichtje lichtje
juni 2022 - POEZIE - De geur van paard in Lente-nacht
Ter gelegenheid van de expositie KeiK-Midlaren (25 en 26 juni 2022), stelde Marianne uit haar verzameling tekeningen en gedichten een boekje samen met als titel: De geur van paard in lentenacht.
Enkele van deze gedichten verschenen ooit eerder als klein handgemaakt dichtbundeltje, maar deze zijn al enige tijd uitverkocht. Deze nieuwe bundel bevat veel onbekend werk en heeft als thema Mariannes liefde voor paarden, bloemen, dieren, natuur en landschap in de verschillende jaargetijden.
Via de link achter het plaatje rechts is een overzicht van de inhoud te vinden en een video, waarin je al bladerend een impressie krijgt van het geheel.
plaatje
25 en 26 juni 2022 - Kunstroute KeiK-Midlaren - 12.00 tot 17.00 uur
Opnieuw een kunst- en tuinenroute in Midlaren. Er doen meer dan 14 kunstenaars mee, verspreid over 9 verschillende locaties. Onderwerpen zijn: beelden, fotografie, glaskunst, schilderijen, kinderboeken en poëzie, ruimtelijk werk, dat alles aangevuld met muziek en zang. Ook zijn er schilders van de Klassieke Academie aan het werk.
De route is ongeveer 2,5 km lang en het best te bezoeken op de fiets of te voet. De locaties zijn te herkennen aan de groene banners aan de straat en staan met adres en routekaart op deze flyer.
plaatje
februari 2022
fotofotofotofotofoto
Deze maand kregen we een vraag binnen voor het restaureren van een antieke tiffany-lamp, waarvan enkele glaasjes beschadigd waren. Een precisiewerkje voor Philippe, dat goed gelukt is. Enkele glasplaatjes moesten worden vernieuwd, enkele konden worden gelijmd en de ophanging aan de armaturen werd weer hersteld. Het resultaat was de moeite waard, zowel met als zonder verlichtnig! (Klik op de foto's hierboven voor een vergroting.)
18 januari 2022 - Drie glaslichtjes
plaat_RGBoranjeblauwijsbloempje Impressie van de kleuren in de drie pas voltooide glaslichtjes

Klik op elk van de drie plaatjes voor meer foto's
Begin januari 2022 - Nieuw leven in het glasatelier van Marianne
De twee 'CORONA'-JAREN waren geen stimulans om aan het werk te gaan in het glasatelier. Vooral niet omdat muizen en spinnen inmiddels de ruimte hadden overgenomen en de nodige viezigheid hadden geproduceerd. Ook het weer werkte niet echt mee....
Toch ging Marianne in januari weer aan de slag. Inmiddels zijn er verschillende projecten gestart en om te beginnen zijn er drie nieuwe glaslichtjes klaargekomen.
Klik op het plaatje rechts voor meer info.
foto
27 dec. 2021 - Een nieuw glas-in-lood raam
Eind december maakte Philippe in opdracht een boograam van glas-in-lood in de tussenwand tussen keuken en hal van een oude gerestaureerde boerderij. Het raam is uitgevoerd in mondgeblazen glas met verschillende soorten kleine luchtbelletjes.
Klik voor meer foto's en info op een van de afbeeldingen rechts.
foto foto
10 dec. 2021 - WANKJA - droompaardje - een klein verhaal in beelden
Na het maken van de agenda voor 2022, was Marianne nog zo gegrepen door de eindeloze mogelijkheden tot het oproepen van kleur en sfeer binnen één en dezelfde voorstelling, dat ze opnieuw aan de slag ging met het bewerken van een oude tekening. De resultaten waren heel verrassend en vertelden a.h.w. elk hun eigen verhaal. Zo ontstond er ongemerkt een klein beeldverhaal, met als hoofdpersoon het paardje Wankja, dat rondkijkt in zijn wereld en iedere dag nieuwe indrukken opdoet.
Zelf zegt Marianne hierover:
Het is geen gewoon verhaal. Eigenlijk gaat het nergens over... Er gebeurt niets. Het paardje doet niets, zegt niets, presteert niets gaat geen relaties aan. Het is er alleen maar en kijkt om zich heen. Degene die mee kijkt, komt terecht in een andere wereld; een wereld van kleuren, sferen, veranderingen, die tot de verbeelding spreken, maar geen andere bedoeling hebben dan alleen de fantasie te prikkelen.
Er is geen verhaallijn met spanning, actie, gevaren, problemen, oplossingen, gevechten, vermaningen en goede of slechte daden. Ook zijn er geen winnaars of veliezers met wie je je kunt identificeren. Er is alleen Wankja, die rondkijkt in een wereld die hij nog nooit heeft gezien. Hij is volledig blanco. Hij kijkt, voelt, luistert, ruikt en beleeft alles als een pasgeborene die nog van niets weet.
Misschien zouden we dat vaker moeten doen? Even stil blijven staan en alles op ons laten inwerken, zonder oordeel, zonder vergelijking, zonder onmiddellijke actie...
De stilte en de ontvankelijkheid voor indrukken die daardoor ontstaat, schept ruimte voor een andere beleving van de wereld om ons heen en opent onze ogen voor onze eigen gevoelens.
plaatje
21 sept. 2021 - EEN NIEUWE AGENDA voor 2022
Voor de 16e keer is er een agenda met photoshop bewerkingen van een eigen schildering van Marianne. Dit jaar diende de schets van een rollend paard als basis en leverde een schat aan kleurige beelden op.
Meestal verschijnt deze agenda pas in december en hebben veel mensen dan al een agenda gekocht.
Dit jaar zijn we wat vroeger en heeft iedereen 3 maanden de tijd om dit kunstwerkje te bestellen.

Klik op het plaatje rechts voor een aantal afbeeldingen van het binnenwerk, de prijs en de bestelwijze.
plaatje
'METAMORFOSE' plaatje
METAMORFOSE... (een impressie)
Het is altijd weer verrassend om te zien, hoe verschillend de sfeer van één en dezelfde afbeelding kan worden als er gevarieerd wordt met kleur en lichtval. Klik op het plaatje rechts voor een impressie.
Begin september 2021 - herinnering aan 15 jaar agenda's
Al 15 keer maakte Marianne een geïlleustreerde agenda voor het nieuwe kalenderjaar. En er is alweer een volgende in de maak.
In 2008 verscheen het eerste exemplaar met een gestileerde tekening van een bosje tulpen, waarbij de kleuren in de tekening omsloegen afhankelijk van de manier waarop de bloemen elkaar overlapten. In 2009 maakte ze bewerkingen van een schilderijtje met twee eendjes. Daarna kwamen er nieuwe experimenten en in de loop van de tijd raakte ze steeds meer thuis in het programma en wist steeds kunstiger bewerkingen te voorschijn te toveren.
De tijd die er voor nodig is, bleef echter hetzelfde: Om een paar echt mooie afbeeldingen te krijgen, moet er een veelvoud aan probeersels gemaakt worden.
Hieronder een impressie van het werk van al die jaren.
Augustus 2021 - vergeten glas-in-lood raampje
Eind augustus kwam er onverwacht iemand langs, op zoek naar iets van glas om cadeau te geven. Philippe was net begonnen aan een nieuwe opdracht voor een aantal grote vaste ramen, maar iets kleins om op te hangen hadden we eigenlijk niet meer. Toen kwam opeens uit een verloren hoekje dit schattige raampje nog te voorschijn. En dat vond meteen zijn nieuwe eigenaar... plaatje
Juli 2021 - Een glas-in-lood raam ter vervanging van plastic folie
Het tweede glas-project was bedoeld als vervanging van een ruitje dat voorheen was afgplakt met plastic-folie, maar dat inmiddels echt glas-in-lood verdiende.

Klik op de foto rechts voor meer foto's van het maakproces en het resultaat.
raampje
April 2021 - Vier glas-in-lood raampjes in een voordeur
In het (Corona) jaar 2020 was het erg stil op het gebied van glas-in-lood. Maar dit voorjaar kwam er opeens een heel aantal aanvragen binnen. Het eerste project dat werd voltooid is een buitendeur, waarin de bewoners graag 4 kleine glas-in-loodraampjes wilden, om de hal wat op te fleuren. Lees meer over het maakproces en bekijk de foto's via de link achter het plaatje rechts. plaatje
       
       
       
       
boeken
glas
contact
HOMEPAGE
LAATSTE NIEUWS
ARCHIEF
Philippe Boucher
Marianne van Albada
BOEKEN UITGEVERIJ
Kinderboeken
Volwassenen
Poëzie
Recensie pagina
Diverse aanbiedingen
GLASATELIER
Glas-in-lood
Brandschilderen
Glas-fusen
Andere technieken
Glas te koop
Voorraadlijst
CONTACT / bestellen
Face-book pagina
Links

archief