LAATSTE NIEUWS

Mail-contact:
logo
Klik op logo -->
 
25 april 2024 - Een tafelblad van versmolten glas
Soms zijn er glasobjecten, die tegenvallen als ze gefused zijn, of heel anders uitvallen dan je had gedacht. Toch zijn die nooit helemaal verloren, want het glas kan in onderdelen altijd opnieuw versmolten worden tot een andere vorm of voorstelling.
Juist dan komen er verrassende resultaten tot stand, die je op de ontwerptafel niet had kunnen bedenken. Zoals dit glazen tafelblad van ruim 40 cm doorsnee, opnieuw gefused uit andere werkstukken. Er hoeft alleen nog een houten tafelblad gezocht te worden waarin het gemonteerd kan worden.
april 2024 - een serie nieuwe gaslichtjes, gemaakt van glasscherven

Van de vorige glasprojecten waren inmiddes zoveel scherven overgebleven, dat die er als het ware om vroegen opnieuw verwerkt te worden...

foto
 
eind maart 2024 - een gefused WC-raampje in een oude boerderij

Een raampje van gefused glas voor in een wc, met de afbeelding van een kipje, zoals die in dat huis regelmatig op de vensterbank voor het raam kwamen zitten om naar binnen te kijken. Het leek een ongecompliceerd project. Marianne had al vaker zo'n raampje gemaakt. Maar helaas, deze keer ging er van alles mis. De kleuren vielen anders uit... Er ontstond een gat in het glas. Bekijk het beeldverslag van een raampje dat pas na drie pogingen geplaatst kon worden...

fotofoto
maart 2024 - Een WC-raam in Tolbert
foto Deze maand realiseerde Philippe een wc-raam voor een binnendeur in Tolbert. Links een foto met opvallend licht. Rechts doorvallend licht. Klik op de plaatjes voor meer en grotere foto's. foto
februari 2024 - Herdruk Duimelotje en Anneke Tanneke toverheks
Haren De Krant besteedde deze maand aandacht aan onze bestseller "Duimelotje en Anneke Tanneke Toverheks".
Het is inmiddels bijna 50 jaar geleden dat het verhaaltje ontstond. Marianne schreef en tekende het voor haar eigen kinderen, die toen ca 4 en 6 jaar oude waren. Inmiddels zijn er ruim 9000 exemplaren verkocht en blijkt het bij jong en oud nog steeds gewild (voor)leesvoer te zijn.
foto
Dat het boekje nog steeds geliefd is, ook bij de volwassenen van nu, die er destijds als kind kennis mee maakten, en die het opnieuw aan hun eigen kroost voorlezen, bleek o.a. uit de brief van een moeder uit Mumbai. Zij schreef:
Ik ben net klaar met het voorlezen van Anneke Tanneke Toverheks aan mijn 4,5 jarige dochter. Ik kreeg dit boek ooit zelf toen ik 6 was en herinner mij zeer goed dat ik de plaatjes heb ingeplakt. Het is erg bijzonder om je eigen kinderboeken voor te lezen, want niet alleen komen alle herinneringen terug, maar worden al die herinneringen ook gekleurd door de kennis van een volwassene.
foto
Daarbij komt nog dat mijn dochter soms geheel andere reacties heeft dan ik als kind had, alhoewel ook soms precies hetzelfde. Het plaatje met de paarse tong vond zij even eng als ik vroeger! foto
Ik wilde u bedanken voor het schrijven en maken van het boek en laten weten dat al die jaren later, bijna een halve eeuw, het boek nog wordt gelezen. En dan ook nog aan de andere kant van de wereld, in Mumbai waar wij wonen.
januari 2024 - Een piramide-vormig lampje van glas-in-lood
foto foto foto Met al die storm en regen van de afgelopen periode mag er wel weer wat extra verlichting komen in huis!
En wat werkt beter dan een lampje van gekleurd glas...
 
NAAR HET ARCHIEF VAN 2023
 
           
boeken
glas
contact
HOMEPAGE
LAATSTE NIEUWS
ARCHIEF
Philippe Boucher
Marianne van Albada
BOEKEN UITGEVERIJ
Kinderboeken
Bijzondere Uitgaven
Poëzie
Recensie pagina
Diverse aanbiedingen
GLASATELIER
Glas-in-lood
Brandschilderen
Glas-fusen
Andere technieken
Glas te koop
Voorraadlijst - boeken
CONTACT / bestellen
Welkomst- pagina
Links

archief