UITGEVERIJ PHILIPPE BOUCHER
Duimelotje KINDERBOEKEN - Het eerste boek dat bij ons het licht zag, was een sprookje voor 5 à 10 jarigen, dat Marianne van Albada in 1975 voor haar eigen kinderen schreef en dat eind 1977 verscheen. Duimelotje werd een 'bestseller' en beleefde drie herdrukken; er werden ruim 9000 exemplaren van verkocht. Na dit eerste kinderboek volgden er meer, ook van andere auteurs.
Omdat er 40 jaar later nog steeds vraag bleef naar 'Duimelotje,' maakten we een 5e druk in een beperkte oplage. Ditmaal een stevig gebonden boekje, waarbij de plaatjes niet meer hoefden te worden ingeplakt, zoals bij de eerste druk. Destijds was dat plakwerk een oplossing om het boekje betaalbaar te houden. Maar met de moderne technieken is een herdruk in full color eenvoudiger en goedkoper. Sommigen missen dat inplakken, maar voor nu was het de beste oplossing.
BIJZONDERE UITGAVEN - Afhankelijk van de dingen die op ons pad kwamen verzorgden we uitgaven over heel verschillende onderwerpen, zoals geschiedenis, schilderen, natuur en kookkunst. De link in de rechterkolom leidt naar een overzicht van de titels.
POËZIE - In de loop der tijd verscheen er ook een aantal poëziebundels, waaronder een serie haiku gedichten met illustraties van verschillende tekenaars.
RECENSIE PAGINA - De recensiea in kranten en tijdschriften zijn bijeengebracht op één pagina. Daar kunt u de verschillende gerecenseerde titels terugvinden.
DIVERSEN - Als uitgeverij verzorgen we af en toe een enkel afgerond project. Antiquarisch hebben we soms een aantal boeken of prenten in de aanbieding.
Ook verschijnt er in het 4e kwartaal meestal een agenda voor het komende jaar.
OVERZICHT VAN DE VERSCHILLENDE GENRES
In de rechterkolom vindt u een verwijzing naar de verschillende genres boeken.